19-12-13

since 2012

 

De ‘in’ zijnde cup cakes in een prachtige oeroude Citroën…

 

Lees meer...

13-12-13

niet

 

helemaal toevallig rij ik door het Waalse dorpje JALHAY nu getorste kerktorens mijn aandacht hebben…het kerkje dateert van 1514, is in1835 verwoest door een brand, alleen de vierkante toren in ruwe steen is nog origineel, de getorste torenspits in oorspronkelijke staat terug opgebouwd…de vorm zou meer weerstand bieden tegen stormweer lees ik op een plaat met toeristische gegevens…een juweeltje van vakmanschap sta ik dan in bewondering te kijken en te genieten…

 

Lees meer...

05-12-13

stilaan

 

veranderd de stad, warme mantels en pullovers tekenen het straatbeeld…de heerlijke zonnestralen lijken steeds verder af, de bladeren van enkele bomen weerspiegelen in grote glazen gevels, andere maken van de straatvloer een zacht gekleurd tapijt…de geur van warme Luikse wafels is lekker aanlokkelijk…reflex en ik lopen door een ‘andere stad’ dan een paar maanden geleden op dezelfde plaats…  

 

Lees meer...

04-12-13

op een

 

foto die ik maakte van tropisch grote cactussen gaven de rode en gele bloemen een diep zwarte schaduw…zijn de lange en talrijke stekels een bedreiging voor de ons welgekende kleuren ??

 

 

 

Lees meer...

02-12-13

zo dan

 

nu heeft onderzoek uitgewezen dat paddenstoelen ook hun eigen wind kunnen produceren om de voortplanting op een andere plaats te verzekeren…wel, wel.

 

Lees meer...

30-11-13

voor ons

 

pagadders was het een ‘zege’ om bij valavond de vijvers van het kasteel te bereiken… met kleine steentjes in de richting van tientallen vleermuizen te werpen…zij dachten een prooi te ontwaren en doken er naar om ze meteen weer te laten vallen…vleermuizen om de tuin leiden hé…om geen argwaan te wekken bij de baron en de boswachter moest het spel in gedempte uitgelatenheid gebeuren…onderdrukt spelplezier… want dit was verboden terrein.

 

Zoveel jaren later sta ik hier terug…het kasteel is verkocht, weg baron en boswachter…verbouwingen maken enkele luxueuze woningen…nieuwsgierig verkennen reflex en ik de gebouwen om eindelijk het kasteel nader te bekijken…over het grote midden plein stapt een kolos van een man onze richting…of hij mij kan helpen?...ik vertel van reflex en mij en mijn jeugd…hij heeft er geen nood aan en zegt heel kort, ik kom toch ook niet in uw tuin wandelen…dit is verboden terrein.

Er veranderd niets in deze wereld denk ik dan…het is nog altijd…verboden terrein

Lees meer...

22-11-13

een karrevracht

mooi op maat gezaagd en gestapeld hout naast het open vuur is uitnodigend…aan het twee verdiepen hoog plafond hangt een smeedijzeren luster…bangelijk groot en zwaar…ik ben nu in het restaurant op de beneden verdieping… of toch gelijkvloers…het zal je niet ontgaan zijn dat het gebouw naast een hellende weg ligt zodoende zijn de twee ingangen ‘gelijkvloers’…het eetgedeelte links bij de ingang bestaat uit enkele cellen, eng, bekrompen ongemakkelijk…volgepropt met een tafel en stoelen, kruipen om plaats te nemen is de boodschap…dit lijkt wel echt op een gevangenis…ach…boven in de brasserie had ik al een lekkere koffie en nu aan de haard ga ik voor een  trappist, een etentje in één van de cellen is niet zo vanzelfsprekend maar waarom zou ik daarover klagen…

Lees meer...

20-11-13

een warme

gloed overvalt me bij het betreden van de brasserie…de ruwe bouwmaterialen, de warme kleurtinten, de deuren, ramen, tafels…alles zwaar, bombastisch een beetje buitenmaats…hier is een architect met kennis van zaken bezig geweest denk ik dan…’de gevangenis’ zoals men het noemt slaat op het gebouw aan de buitenkant…hier binnen is er warmte, vriendelijkheid, netheid…evenwicht , pure natuurproducten....als natuurmens ben ik misschien wat ‘chauvinistisch’ neem me niet kwalijk…

Lees meer...

18-11-13

dan

loop je voorbij een groot terras waar de tafels en stoelen nog niet wijken voor de ijzige koude hier… een scherpe wind haalt het van de stralende zon…mijn vriendje en ik zijn in Vielsalm…wij hopen op een lekkere koffie in ‘de gevangenis’ zoals het gebouw aan het terras hier genoemd wordt…  

Lees meer...

16-11-13

een

vreemd wezen onder de kerktoren…

Lees meer...

13-11-13

als

 vallende bladeren stilaan hun droogte verliezen en wegkwijnen, dan wordt het kil…wenken de weidse velden in de buurt van mijn woonplaats…eindeloos lijkt het golvende landschap, de nooit stilzittende landbouwer heeft de akkers in korte tijd weer herschapen in kunstzinnige lappendekens, alsof het lente is geeft het frisse groen van de wintertarwe kleur…duizenden rijen tarwescheuten volgen de kromming van de verkavelingswegen afgezoomd door jonge struiken wilgenhout waarin de Ransuil zich schuil houdt en een zomer lang de veldmuisjes en ander eetbaars belaagde…het is alweer een jaar geleden dat ik hier was…vijf kilometer lang waar ik elk kuiltje in de weg ken en toch is het hier nooit hetzelfde…voor mij altijd enig mooi…         

Lees meer...

09-11-13

tuffend

over de N25 van Leuven naar Namur kruis ik het Meerdaalbos, de moeite om benen te strekken en te genieten van deze prachtige omgeving…de logjes van blogmaatje Joke indachtig…

Lees meer...

07-11-13

en soms

moeten ze van de stoep kruipen om niet vertrappeld te worden…eens weg van de moederboom zijn de boombladeren hulpeloos…

Lees meer...

05-11-13

mijn

vertrouwde wandelomgeving laat me genieten van een onvoorstelbare pracht in de herfst periode…mijn ‘dikke’ vrienden maken zich klaar voor koning winter…

Lees meer...

01-11-13

even

stlstaan

Lees meer...

20-10-13

de zomer

en de herfst,  zo kort bij elkaar …zo anders

Lees meer...

18-10-13

sleedoorn

reflex en ik staan voor een struik met bloesem in wording, bij nader toezien lijkt het een Sleedoornstruik te zijn…de bloesem in het prille begin zoals  hier, uit zich in sneeuwwitte bolletjes deze worden in vijf à zes maanden volwaardige sleedoornbessen , zoals deze die ik vorig jaar vastlegde… de kleur van de bessen, enig mooi met hun subtiele waas die bij de minste aanraking zijn sporen nalaat…de mooiheid van de natuur.

Lees meer...

25-09-13

gelezen

...moest toch wel even denken over de inhoud van deze tekst, geschreven op een altijd gesloten rolluik...en jullie?

Lees meer...

21-08-13

het

kerkplein op de ‘top’ van het bergdorp is stil en vredig, hier komen geen auto’s…of beter, de straatjes  zijn smal en alleen voor voetgangers toegankelijk…op de rustbanken is het heerlijk toeven en genieten van de zon, de stilte...aan de zuidkant  is er zicht op het licht golvende water van het stuwmeer ‘Saint-Croix’…enkele honderden meters lager gelegen, de kleine huisjes met hun typisch Provençaalse daken zijn een prachtige voorgrondvulling voor reflex en mij om te genieten van onze hobby…wij hebben tijd…

 

SAINT-CROIX sur VERDON

Lees meer...

19-08-13

je staat

dan vol bewondering voor zoveel zon en…fotogenot te kijken naar gevels van huizen tegen een bergflank …kijkt naar de stukken boomstammen verwerkt in de muren, zoveel verschillende soorten stenen, het aantal verbouwingen is niet te tellen haast…en dan bij zoveel ‘foto-schoonheid’ stel ik mij maar één vraag…wil ik hier wonen??...jij ?

 

SAINT-CROIX sur VERDON  juni 2013

 

 

Lees meer...

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende