21-07-12

tijd

om te verpozen in het kleine parkje naast het steeds heldere water van de rivier die hier in L'Isle sur la Sorgue opgesplitst is in kleine kanaaltjes met snelstromend water...een waterrad is hier nooit ver weg, de aandrijfmiddelen voor weverijen, papier- en oliemolens...van weleer, sommigen zijn nog draaiend andere roesten stilstaand weg, het is een aantrekkingspunt in het nijvere stadje...ik dwaal af...rusten dus op een bank onder geurende lindebomen... voor ons een stijlvolle dame die franse chansons vertolkt...haar orkest, een paar kleine luidsprekers en een casette recorder...zingen doet ze echt en mooi...aan de overkant van het stromende water schuifelen de mensen tussen de markt kraampjes...hier zit ik, een beetje verliefd te luisteren naar intense vertolkingen van Aznavour, Ferrat, Barbara en 'krakers' van vele anderen...ze signeert even stijlvol als zijzelf is met ' Amitié from René... Muriel'...wat heerlijk toch.

Lees meer...

20-06-12

beweging

zegt men...is een must bij lange reizen achter het stuur en ja na 400 km de tweede stop werkten de vuilbakken op mijn fantasie...niet te verwonderen...een speelse manier om te 'bewegen' al was ik al behoorlijk moe...

Lees meer...

19-05-12

geluidskunst

in het twaalfde eeuwse Sint-Servatius kerkje te Borgloon....wat stelt een mens zich daarbij voor, vraagtekens en nog vragen...de deur ontgrendelen is al iets overjaars...het interieur overvalt door de soberheid, netheid...reflex en ik gaan aan de slag we zijn hier alleen...buiten stapt een landbouwer met paard en kar over het kasseiwegje voorbij...wat verder blaffen een paar honden als het gespan voorbij komt...vogeltjes fluiten het is heerlijk rustig in deze omgeving...

Opgaand in de hobbyfotografie duurt het een tijdje voor ik door heb dat deze geluiden niet van buiten het kerkje komen, hoewel het echt zo lijkt...maar uit luidsprekertjes aan het plafond die stiekem neerdalen tot boven je hoofd als je er onder staat... hoog tegen het plafond van de kerk tot boven je hoofd is een eindje....zo hoor je het geluid komen en gaan ( de voorbij stappende paarden bijvoorbeeld)

Deze kunst grijpt aan...op een kerkbankje gezeten droom ik weg, luister naar de geluiden van buiten het kerkje die 'daar' helemaal niet zijn...DIT is KUNST...heerlijk toch.

Lees meer...

12-02-12

zomerse dag 1/4

place sainte catherine Brussel...een 'vrolijk' duo werkt voor de dagelijkse kost...

Lees meer...

29-09-11

valavond

genieten is...luisteren naar het mystieke geluid van de jachthoornblazers bij valavond

Lees meer...

01-06-11

maastricht

DSC_1919.JPG

07-02-11

de bogaard

Vriendje “reflex” en ik slenteren door mijn geboortestad Sint-Truiden, tientallen foto’s makend. Op de brug boven de ingang van het cultureel centrum kijkt een mannetje toe…een welkom als het ware….kunstenaar Ludo Boonen maakt zijn werken in afval, overschotten metaal…ook dit…prachtig toch.

Lees meer...

30-01-11

tubaspelers

Met een beetje fantasie begrijp je de naam van dit dorp aan de maaskant. Kunstenaars van alle slag maken van LEUT een gezellige bedoening in de zomermaanden…

De stoere binken tubaspelers van de fanfare hadden mijn aandacht….jezelf zien ’blazen’ in de hoorn van dit machtige instrument is grappig, als in een spiegelpaleis…hoewel.

Lees meer...