06-01-12

'mam de gaas'

Een lange wandeling over het smokkelpad brengt me bij 'mam de gaas' een dialectische uitspraak voor de naam van een oud boerderijtje, ingericht als gezellig café en eethuis...een geliefkoosde plaats voor wandelaars. Tussen aftandse lanbouwmachines, oude kookpotten en allerlei prularia loop je achterom over het terras naar de inkom van de zaak...een reuzen groot windorgel, bijzonder druk doende bij dit weer wijst je de weg.

Het open vuur knettert... rustige muziek klinkt terwijl ik geniet van warme appeltaart, koffie en ...slagroom. Een menuboek van wel vijftig bladzijden, met de geschiedenis van de streek en allerlei lekkernijen beschreven, laat mij achterover leunen bij de haard...ik heb tijd...als je de titel van dit verhaaltje niet begrepen zou hebben...ik zit...'Bij Moeder de Gans' in de voerstreek.

Lees meer...

26-04-11

op wandel met dichters

Een tekst schrijven over een wandeling in het bijzijn van mensen die goochelen met woordjes laat mij schrijven met bevende handen…dit zal je wel begrijpen…blogmaatje MEREL stelde mij gerust en schreef op haar blogje hierover…’reflex’ en ik konden dan ook zonder woorden doen wat we graag doen…

Lees meer...