30-12-11

wensen...

mijn nieuwjaarswensen aan alle blogmaatjes, bij monde van Stijn Streuvels.

Lees meer...

29-12-11

alsof...4

het gisteren was...een vogelweerbericht aan 'de wissen' te Dilsen

Lees meer...

28-12-11

alsof...3

het gisteren was...een verrassend mooi kunstwerk te Borgloon

Lees meer...

27-12-11

alsof...2

het gisteren was...enkele terrasgangers zijn rust verstoorders te slim af.

Lees meer...

26-12-11

alsof...1

het gisteren was....de natuur gaat slapen

Lees meer...

21-12-11

feesten...

2010 25 december park Sint Truiden 033.JPG

19-12-11

stapvoets...

en zuinig proberen mijn vriendje reflex en ik het feestgedruis te overbruggen...zal jullie volgen elke dag en terug normaal doen na 15 januari 2012...

Lees meer...

17-12-11

goesting

Marl neemt mij mee naar Chateau de la Motte op een doodgewone middag in de week...reflex en ik kunnen 'het' niet laten, we hebben goesting. Zou dat na een moeilijke periode die zaterdag afloopt een nieuw begin kunnen zijn?

Lees meer...

16-12-11

mellemont 2 ...

Rechts van de hoofdingang is een lange omheiningsmuur met daarin verwerkt een heuse kruisweg....op doek geschilderde taferelen van.... geven de religieuze oorsprong van de hoeve weer.

Ook al is het een beschermd gebouw en omgeving, de vraag is of het de tand des tijds zal doorstaan....

Lees meer...

14-12-11

mellemont...

Is een gehucht van Perwez, er staat één hoeve...van oorsprong een vrouwenklooster...een groot gedeelte van de gebouwen zijn beschermd erfgoed alsook het omliggende landschap en zelfs de populieren in de buurt...

Lees meer...

12-12-11

en dan...

Sta je stil...geniet je van het schouwspel, de kleurenpracht, de hoge luchten, wolkjes die verdwijnen achter de horizon, de weergaloze verlichting van slechts één lichtpunt....

Lees meer...

11-12-11

het bestaat nog

Ons blogmaatje Willy bracht mij op een idee door zijn logje met hedendaagse etalages...zelf zag ik enkele dagen geleden in het waalse stadje Huy deze 'populaire droguerie'...een beetje uit de tijd maar het bestaat nog.

Lees meer...

09-12-11

een dorp

Een typisch dorp aan de zuid-westelijke grens van Haspengouw in Waals Brabant...enkele huizen, de kerk, de pastorie en een reusachtige vierkants hoeve...alles omgeven door eindeloos grote velden, waar kan het nog rustiger en mooier zijn... Een rij knotwilgen aan de voorgevel van de hoeve is een foto waard, gelukkig beschermd een ijzeren hekke mij tijdens de opname...op het middenplein van de hoeve 'balkt' een ezel oorverdovend, het galmt tegen elke muur... van ganzen en honden wist ik... maar een ezel, waken ??

Lees meer...

07-12-11

psssst

Zeg nu zelf, kleur kiezen is belangrijk...ik stond er op te kijken terwijl het gesprek liep en sloop wat dichter...niet 'echt' om te luisteren, ook om de foto...toen het moment 'rijp' was deed ik het gekende sssstt, al lachend speelden ze het handig mee...op het terrasje achterin werd ik op een heerlijke, echte Italiaanse capucino getrakteerd...het waren immers Italianen en deze meneer lag erbij als een alleenheerser...mooi toch.

Lees meer...

05-12-11

schuur

We slenteren, het moet, de straatjes hellen nogal wat...je zou het niet verwachten een schuur midden de stad, de zon staat hoog en geeft heerlijke schaduwfiguren zodat een simpele muur een gegeerd object wordt...heerlijk toch.

Lees meer...

04-12-11

draagstam

Het is duidelijk dat de boomstam niet zijn oorspronkelijke takken torst...de nieuwe zijn in de stam 'geënt'...hebben als taak méér schaduw te geven. De winkeltjes zijn op deze manier beschermd, het verkoopstertje van andere origine zit rustig in volle zonneschijn te genieten, voor haar zijn de breedgroeiende takken niet nodig...

Lees meer...

03-12-11

kleur

Mijn vriendje en ik zijn altijd op zoek naar foto's met een zeker evenwicht in kleur...soms zie je dan een soevenierswinkeltje waar plots een gezinnetje opduikt....zie nu zelf, kan het beter?

Dit is een foto zoals wij het zagen, puur uit de lens op Uw scherm...het geluk is soms wel aan de zijde van mijn vriendje en mij.

Lees meer...

01-12-11

bebloeming

Moeizaam klimmen we aan de zuidrand van het stadje genietend aan de ene kant van de huizenrij, met elk een aparte aankleding, aan de andere kant van de weidse zichten over de omliggende dorpjes. Zeewaarts, véél verder zie ik zelfs niet waar zee en hemel in elkaar opgaan....een paradijs.

Uiteindelijk vinden we een ingang naar het centrum...de geur van bloemen en eten overheerst. De terrasjes zijn gevuld...we zoeken wat koelte in het centrum.

Lees meer...