31-10-11

taal

De tijd van het jaar om even tussen de graven van onze overledenen te vertoeven. Het beroep van letterkapper bestaat blijkbaar al héél lang sta ik zo te denken...( de letterkappers van Lies indachtig) en die taal dan, eenvoudig verstaanbaar voor ieder, wel in een oudere spelling.

In de gangbare spelling zou dat zijn; Hier ligt begraven de heer Lambertus Mengels- vrijgezel-gestorven op 21 juni 1763- bid voor zijn ziel.

Hoe zou deze tekst in de turbotaal van nu zijn?

Reflex noch ik hebben geen idee...jullie?

Lees meer...

29-10-11

wimereux

Enkele moedigen in warme kleding wandelen aan de kust te Wimereux, côte d'Opale...een jong paartje maakt enkele foto's van hun prille bezit, met het zeewater als decor, de tijd vliegt.

Lees meer...

27-10-11

ondergrond

In de tijd van mist en nattigheid komt het ondergronds leven even tot....leven....mooi en kort maar geheimzinnig.

In één nacht groeien de zwamvruchten tot bijna volgroeide paddestoelen sommigen tillen de aarde mee op hun kruin...na een paar dagen zijn de vruchten ( sporen) weer weg, meegevoerd met vocht of regen de cirkel is rond

Lees meer...

25-10-11

parasols

De parasols worden windschermen in deze tijd, de schaarse bazaartjes nu nog geopend etaleren opvallend een aanbod regenschermen....het spreekt voor zich wat de vooruitzichten zijn.

Lees meer...

23-10-11

alleen zij nog

Een overrijpe appel, vergeten door de plukkers hangt hier nog naast de kleine trossen kweekappeltjes...hun taak is al lang uitgespeeld, zij zijn er alleen voor de bestuiving in het voorjaar...op een braakliggend stuk grond naast de weg staat hij, rijkelijk beladen met vruchten...voor hem komt de enige waardering alleen nog van reflex en zijn geestesgenoten....de oogst is voorbij.

Lees meer...

21-10-11

tussen

Tussen de kapel en het martenshof...een geliefkoosde wandeling ...verpozing, rust, schilderachtig mooi...de Gelderse roos staat te pronken in prachtige herfstkleuren. Een hoogstam kerselaar met tot de grond reikende takken laat me dromen. Nauwelijks enkele maanden geleden hing hier een toepasselijk gedicht te lezen van ons aller blogmaatje Micheline alias MEREL...geniet en bewaar het in je hart...Haspengouw is uniek.

Lees meer...

19-10-11

schaduw

De laatste zonnestralen van het najaar strelen de wintertarwe, de schaduw is het evenbeeld van deze stevige, alleenstaande boom, ook hij maakt zich klaar voor de winter...

Lees meer...

17-10-11

stilaan

Stilaan verdwijnen de zonnebaders, maken plaats voor de echte bewoners van het strand...

Lees meer...

15-10-11

gezondheid

eet méér fruit, gezondheid, tot vlug weer

Lees meer...

01-10-11

kunstwerk

Genieten is...minuten lang op een bankje gezeten het wijdse landschap van Haspengouw overschouwen, je afvragen wat het kunstwerk van Fred Eerdekens op de voorgrond te betekenen heeft....uiteindelijk ontdekken dat het gekronkeld ding niets anders is dan de geschreven naam ' twijfelgrens'....ja...OP ZO EEN TWIJFELGRENS BALANCEERD MIJN BLOGJE EN NEEMT VOOR ONBEPAALDE TIJD PAUZE...

Lees meer...