06-05-11

het bos

Vandaag slenter ik door het bos waar deze oude knar staat…weet je nog… het nieuwe groen is opvallend en normaal. Sommige bomen zijn aan het zieltogen . Zwammen zijn parasieten, leven mee van het boomvoedsel waardoor de boom op termijn sterft, ander ongedierte het werk afmaakt en hij uiteindelijk omvalt.
Een mieren woonst, zie uitleg op foto heeft mijn aandacht.. Een foto maken is ondoenbaar en toch wil ik proberen ,neem mijn tijd en sta op een paar meter afstand van de afgeschermde mierenburcht…enkele minuten later krioelt het van mieren rond mij op de grond, mijn schoenen, mijn broek…wel, wel een aanval op mij ?…doe wat stappen opzij en de mieren verdwijnen, mooi toch.
In gedachten draaien mijn jeugdjaren weer voorbij, wat was het toch anders toen…bijenkorven waren er toen aan de rand van het bos…nu is er nog eentje iets anders dan toen, er zijn wel minder bijen heb ik de indruk…of is het niet zo….


DSC_3805.JPGDSC_3808.JPGDSC_3813.JPGDSC_3785.jpg

Commentaren

jawel rene, dat denk ik ook, door spuitmiddelen gif, en aanvallen van de feroamijt, hebben de bijen het zwaar,
een gevaarlijke ontwikkeling,

ik zag pas iemand die "at" mieren, schijen rijk aan eiwitten te zijn:-)
dus mocht je honger krijgen weet je waarheen:-)

slaap lekker rene,
lieve groet
xxx

Gepost door: klaproos | 06-05-11

Reageren op dit commentaar

mieren en bijen...

beiden leven op een wonderbare manier in de natuur....

groeten

Gepost door: willy | 06-05-11

Reageren op dit commentaar

Het jeugdige groen is prachtig, René !
Mieren, alleseters... moeten niet op hun lijn letten..., leven in grote kolonies... Iedereen zorgt voor iedereen... Wahw... ! En als bijtje leven... vliegen van bloem naar bloem...
't Leven kan toch schoon zijn...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 06-05-11

Reageren op dit commentaar

Naar het schijnt loopt het bijenbestand sterk achteruit. Hoorde over laatst een uitzending op radio erover. Knappe foto's.

Gepost door: Joke | 06-05-11

Reageren op dit commentaar

...hoorde gisteren als er geen bijen meer zijn duurt het voor de mensheid nog 4 jaar, zouden we nu bang moeten worden rené? Prachtige fotos, maak er een prettig weekend van, groetjes

Gepost door: Dominic | 06-05-11

Reageren op dit commentaar

ginds in de fruitstreek ben ik soms verwonderd hoe weinig insecten er nog leven... niet te verwonderen eigenlijk als je kijkt hoeveel er daar gespoten wordt, om het fruit 'gezond en proper' te houden. 't is een feit , dat als de bijtjes weg zijn, de rest niet te lang meer zal overleven... de natuur laat niet met zich sollen he ?

Gepost door: Dirk | 08-05-11

Reageren op dit commentaar

't is inderdaad zo René, diverse insektensoorten zijn met uitsterven bedreigd. Gelukkig zijn er de laatste tijd meer en meer organisaties en instanties die er toch iets willen aan doen, zoals hier met die mieren, de mensen informeren hoe belangrijk al deze kriebelende beesies zijn is al n stap in de goede richting. Ook de organisatie 'Natuurpunt' in Belgie wil ik hierbij eens extra in de kijker zetten want die mensen doen echt wel heel veel voor het natuurbehoud;
Groetje,

Gepost door: AmaZony | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.