23-02-11

geluk,of toch niet..

Een natte broek en zitvlak in ruil voor wat geluk. Enkele gasten, onder grote regenschermen stappen over de majestueuze trap van kasteel hotel te Rullingen binnen zich niet bewust van het dramatisch gebeuren hier. Ik heb mij neergezet op de trede naast deze “heer”…een volwassen muskusboktor…een prachtbeest met voelhorens van wel vijf centimeter lang…hij kleurt van blauw, groen, zwart naargelang de invalshoek van kijken, met in alle kleuren overwegend gouden schijn… vleugels zijn waterafstotend, wonderbaarlijk, heb ik geluk.

Hij leeft als made in het stamhout van bomen met zachte structuren, wilgen, populieren en dergelijke, zich voortdurend volproppend met de houtvezels…mogelijk vellen ze de boom als ze in grote aantallen aanwezig zijn, wat een zelden keer voorkomt. Na twee à drie jaar is dit het resultaat wat hier onbeweeglijk naast mij zit.

Hij heeft enkele dagen genoten van de buitenlucht, zoveel mogelijk partners gezocht en bevrucht, hij is moe nu, uitgeput, voldaan… hij wacht hier naast mij, gewoon op zijn einde. De vrouwtjes zijn weer op zoek naar geschikte bomen , het leven gaat verder…voor hem niet.

Zonder weerstand laat hij zich optillen, ik zet hem op een veilige plek in het gras eer hij vertrappeld wordt…mijn dag kan niet meer stuk, die natte broek ? …wat zou dat toch….


2008 2 sept Nieuwenhoven bos 014.JPG

Commentaren

da's mooi dat je zo kunt bekijken rene,
ik weet dat er mensen zijn die willens en wetens op zo'n beestje gaan staan....

waarom.... pfff god mag het weten daarom... omdat ze dat zo willen

Gepost door: klaproos | 23-02-11

Reageren op dit commentaar

Ik vind het een engerd die bovendien hele houten gebouwen opvreet... :)

Gepost door: danique | 23-02-11

Reageren op dit commentaar

Wel een fotogeniek beestje, René... Zolang hij niet gulzig 'gebouwen' verorbert...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 23-02-11

Reageren op dit commentaar

Neen ... oh neen
de foto wel en het verhaal ook
maar doe weg! weg zeg ik U ;-)
zonnekesgroet ☼

Gepost door: Sunny-Kay | 23-02-11

Reageren op dit commentaar

prachtig om te zien wat een mooi diertje is dit zeg echt gaaf dat zo iets klein zo iets kan aan richten leuk
groetjes antony

Gepost door: antony | 23-02-11

Reageren op dit commentaar

...niet verkeerd begrijpen Antony, dit is niet het diertje dat schade aanricht en zeker niet aan huizen...zij leven in een levende boomstam van zacht hout als wilg,populier en zo...ze zijn trouwens heel zeldzaam, vandaar mijn interesse...groetjes van rené

Gepost door: Rene Vanoirbeek | 23-02-11

Leuk verhaal renè :-))
Hoop dat het beezstsie het heeft overleefd .
Zelf ben ik niet dol op kruipend spul ,)
Groetjes :)Aly

Gepost door: ajeetje | 23-02-11

Reageren op dit commentaar

Zo heeft alles zijn nut, dank zij deze kever kunnen andere diertjes,plantjes leven en ga zo maar verder. Verwijder een schakel in deze voedselketen, en heel het systeem wordt chaos. Dit diertje heb ik nog nooit gezien...
Tof dat je deze stervende rakker in het gras gezet hebt, niet dat het nog veel zin heeft, maar 't getuigd wel van respect voor de natuur. Tof !

Gepost door: Dirk | 24-02-11

Reageren op dit commentaar

Respect René , echt waar, menigeen zou 'm maar al te graag plat trappen... ook al doet ie geen kwaad... snap vaak niet wat de mensen daar zo eng aan vinden ... zelfs een mier of een vlieg is op zich een mooi creatuur van de natuur...

Gepost door: AmaZony | 01-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.