15-02-11

als de mens ingrijpt

Het …houdt mij bezig en is niet makkelijk te omschrijven. Onlangs zag ik een reus van een boom in een niet zolang verleden omgewaaid, iets anders dan de stevige sequoia die onlangs op mijn blogje te zien was. Er is maar één verklaring voor…de mens wil alles onderwerpen en zo kwam jaren geleden iemand op de idee om een “bussel” jonge boompjes om te vormen tot één boom, die in hun bestaan geen andere keuze hadden dan aan mekaar te groeien in de lengte, hoogte en samen groot te worden. De gedegen wortelvorming blijft dan achterwege wegens plaatsgebrek…en dan gebeurt dit…

Andere “monsters”van bomen worden gevormd door snoeien, zoals dit exemplaar…deze moet ook geen normaal leven verwachten….


DSC_9777.jpgDSC_9776.jpgDSC_9773.jpg582717-7e5ba34ff6df7e0823463052dcbb497f[1].jpg

Commentaren

Dag René: dit is een beetje pro en contra he:
enerzijds de ontbossing dat mag als het een geval van ' ziekte ' is maar ik ben er tegen als het is om weer maar eens een designhuis neer te poten.
Anderzijds zagen we al dikwijls dat de natuur zich zelf moet herstellen,
dat gebeurt ook na een hele tijd, maar ondertussen dreigt de verrotting wel uit de hand te lopen.
Waar doet men goed mee? zij kunnen langer overleven dan wij he maar zij kunnen niet spreken voor zichzelf. Aangename maar vooral reeële foto's. Zonnekesgroet ☼
Re op re: ik mag hier graag langskomen jaja!

Gepost door: Sunny-Kay | 15-02-11

Reageren op dit commentaar

Dag Kay, graag wil ik een ‘boompje’ opzetten over natuur, in dit korte bestek is het onbegonnen werk. Fotografie is mijn ding, de natuur helpt mij daarbij. Het spreekt voor zich dat beelden als getoond op mijn logje een droom zijn om vast te leggen, en tegelijkertijd wat verder te denken.
Dat je bomen en struiken wat kan sturen in hun groei is gekend, misbaksels maken zoals deze komt gelukkig minder voor en is naar mijn mening misplaatst.
Uit hoofde van mijn interesse voor de natuur ben ik verplicht zulke dingen vast te leggen en te tonen….honden, katten, dieren in het algemeen krijgen alle aandacht, mooi toch…wat zouden we aanvangen zonder plantengroei , waar tanken we dan zuurstof…graag en zeker zoveel aandacht daarvoor.

Gepost door: Rene Vanoirbeek | 15-02-11

René, ik vind het zo'n zonde dat mensen de natuur zelf een vorm willen geven.
De natuur heeft zijn eigen wetten en grillen.
Maar cultuurbarbaren maken misbruik en dan krijg je beelden die op je foto's staan.
Wel heel mooi in beeld gebracht!
Je blijft me verbazen!
Fijne dag nog

Gepost door: Maike (Veerle) | 15-02-11

Reageren op dit commentaar

vreemde vormen...

en ja de mens -onderdeel van de natuur- grijpt in, en zelden in de goede zin...

Gepost door: willy | 15-02-11

Reageren op dit commentaar

Laat de natuur maar ongeforceerd zijn gangetje gaan!
Groetjes

Gepost door: Dominic | 15-02-11

Reageren op dit commentaar

Ocharme die bomen, René...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 15-02-11

Reageren op dit commentaar

René: bedankt voor de toelichting, misvormd zijn ze dan wel maar voor jou leverde dit toch wel prachtige beelden op ... op die knoop dan nog, ja die leg ik later op de avond in de vorm van moderatie om vervelende reacties tegen te gaan. ( en die zijn er!)Al vind ik mij niet in de beperkingen die sky oplegt met dit item ben ik wel blij. Het bespaart mij energie snap je? Dus uw reactie staat dan even in de wacht tot ik ze goedkeur. Niet dat dat bij jou nodig is want uw reacties mogen er zijn.
Groet met een ☼

Gepost door: Sunny-Kay | 16-02-11

Reageren op dit commentaar

Hier heb je zeker een mooi betoog, als inleiding voor een stevige discussie goedgekeurd. 't gegeven heeft je van de andere kant unieke en fraaie foto's opgeleverd. De laatste foto is sterk en heel inspirerend, ik zie er worstelende mensen in, draaiend,kerend op zoek naar bevrijding, verlossing.
Btw, je vraagt je af of we elkaar kennen... gek genoeg heb ik dat gevoel ook :-) Je kan zeker altijd mailen, zie mijn blogje op de 'mail link'
Greetz
Dirk

Gepost door: Dirk | 17-02-11

Reageren op dit commentaar

Nee, voor mij is dit niet 'natuur'lijk meer....

Gepost door: AmaZony | 18-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.